Oefeningen

Bekkeninstabiliteit oefeningen

Om de klachten van bekkeninstabiliteit te verminderen zijn er diverse oefeningen die helpen om het bekken weer sterk te krijgen. Dit is vooral tijdens en na de zwangerschap erg belangrijk. Samen met een oefentherapeut leer je beter luisteren naar je lichaam en wordt je geholpen de dagelijkse activiteiten beter aan te passen aan jouw situatie. Na onderzoek zal je samen met de oefentherapeut jezelf gaan aanleren aan de hand van oefeningen om juist en efficiënt te bewegen. Hierdoor leer je een goede houding aan en leer je ook de juiste spieren gebruiken zodat de stabiliteit van het bekken verbetert.

Tijdens de zwangerschap is er helaas niet veel mogelijk om te werken aan het herstel van de bekkeninstabiliteit. De behandeling in combinatie met oefeningen zullen pas na de zwangerschap kunnen aanvangen en vanaf dat moment kan er ook daadwerkelijk worden gewerkt aan een goed herstel. Maar de oefentherapeut zal je tijdens de zwangerschap wel helpen om aan een goede balans tussen (in)spanning en ontspanning te werken. Hierdoor wordt je lichaam in goede conditie gebracht en gehouden zodat je gezond en fit de zwangerschap doorkomt.

In contact komen met een oefentherapeut?

Op deze website kunnen wij geen bekkeninstabiliteit oefeningen laten zien, dit omdat het zeer specialistisch werk is en enkel door een professional geadviseerd mag worden. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie over oefentherapeuten of hulp bij bekkeninstabiliteit, kan je via de website van VVOCM.nl allerlei handige informatie vinden. Zo zijn er handige online folders, informatie over vergoeding door de zorgverzekeraars en waar er bij jouw in de buurt een oefentherapeut is te vinden.